vállalati ügyfelek

E-hulladék átvétel

Ügyfeleink számára az elektronikai berendezések hulladékkezelését  - képmegjelenítő eszközök kivételével - térítésmentesen végezzük.

Képmegjelenítő berendezések hulladékkezelési díja: 70 Ft/kg+ÁFA

A cégcsoport tagvállalatai az e-hulladékokat érintő valamennyi EWC kódra vonatkozóan rendelkeznek begyűjtési, illetve kezelési engedéllyel.

A hatályos jogszabály szerint hulladékká vált elektromos berendezéseket sértetlen állapotukban nem szükséges veszélyes hulladékként szállítani.

Ha Ön szállít...

Az elektronikai hulladékokat leadhatja telephelyeinken:  NYITVA TARTÁS ÉS ELÉRHETŐSÉG

Mit hozzon magával a hulladék telephelyen történő átadásakor?

  • szállítólevelet (minta PDF): átadó neve, címe, adószáma és a hulladék mennyiségének feltüntetésével
  • Cégbélyegzőt! Csak cégbélyegzővel és aláírással igazolt átadás esetén tudjuk biztosítani az ingyenes elektronikai hulladék kezelést.
  • Veszélyes besorolású hulladék esetén kitöltött SZ-lapot
  • Érzékeny FAJ kódú hulladék esetén a NAV hozzájáruló nyilatkozatát. A várakozási idő lerövidítése érdekében előzetesen értesítsen bennünket érkezése várható időpontjáról. E-hulladék átvevő kollégánkat a +36-30 389-1001 telefonszámon érheti el.

Ha mi szállítunk...

Igény esetén hulladékát elszállítjuk Öntől. A szállítás díja BUDAPEST területén egységesen 14.000 Ft+ÁFA, bruttó 17.780 Ft. Ez a díj legfeljebb 1000 kg vagy 5 köbméter hulladéknak a gépjármű mellől történő rakodását és szállítását tartalmazza.

Kérésre a gépkocsivezető mellé rakodót biztosítunk; ennek díja 4.000 Ft+ÁFA/óra, a fuvaridő teljes időtartamát figyelembe véve .

Az elektronikai hulladékok kezelésének pénzügyi alapját a gyártók által befizetett termékdíj bevételek képezik, melyeknek csak egy kis részét fordítja hulladékkezelésre a Magyar Állam.  A képmegjelenítő készülékek gyűjtésének és hulladékkezelésének ténylegesen felmerülő költségeit a pályázati úton elnyerhető hulladékkezelés díj jelenlegi mértéke nem fedezi.

"Egyre növekvő mennyiségben kerülnek ki háztartásainkból, képződnek üzleti tevékenységeink során hulladékká váló elektromos és elektronikai berendezések. E hulladékfajtára jellemző a rendkívül változatos anyagösszetétel. Az újrahasznosítható fémek (vas, alumínium, réz, nemesfémek) mellett szinte mindig tartalmaznak toxikus anyagokat (ólom, kadmium, higany, berillium, stb.) is, melyek szakszerűtlen kezelés esetén a környezetbe jutva tartós egészségi és környezeti károkat okozhatnak. E veszélyt felismerve az Európai Unió más tagországaival együtt Magyarország is jogszabályban rendelkezett az e-hulladékok gyűjtésére és kezelésére vonatkozóan. A jogszabály kimondja, hogy a hulladék tulajdonosának gondoskodnia kell az erre kijelölt gyűjtőhelyen vagy hulladékkezelő létesítménynél történő – a lakosság számára térítésmentes – leadásról. A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melynek termékdíj fizetés teljesítésével tehet eleget. A hulladékkezelést az ITM közbeszerzési pályázat kiírása alapján szerződött hulladékkezelő intézmények végzik.".
Tihanyi Ervin elektronikai hulladék üzletágvezető
Tihanyi Ervin
üzletág vezető
üzletág vezető Tel.:+36-1 278-5138
Elektronikai hulladékok újrahasznosításának folyamata

E-hulladék újrahasznosítás

A fémek hulladékból történő újrafeldolgozása jelentős mértékben csökkenti a ráfordításokat a klasszikus előállítási folyamathoz képest.

Az Inter-Metal Recycling a szükséges engedélyek birtokában gyűjt és kezel elektronikai hulladékot 2002. óta. A veszélyes besorolású hulladékok kezelése Palotai telephelyünkön, a nem veszélyes besorolású hulladék feldolgozása központi csepeli telephelyünkön történik. A veszélyes anyagok leszerelését és eltávolítását kézi bontással végzik munkatársaink. A kézzel nem bontható nagy mennyiségű hulladék berendezések feldolgozását a napi 20 t kapacitású aprító-válogató gépsorral végezzük Csepeli telephelyünkön.

Újrafeldolgozás

Az elmúlt évtizedekben piacra került és napjainkban hulladékká váló elektronikai eszközök 20-70% fémet tartalmaznak. A kézi szétszereléssel vagy gépi feldolgozással elkülönített fémek tisztítást és osztályozást követően újrafeldolgozásra kerülnek: az alumínium- és vashulladékot hazai kohókba, a réz, valamint egyéb színes- és nemesfémeket tartalmazó anyagokat külföldi feldolgozóüzemekbe szállítjuk.

Telephelyeink 2023-ban is várják szeretettel

beszállítóinkat!👍😉

 

Csepeli lakossági telephely január 3.-án nyit ki először. Rákospalota, Polgár, Csorna, Szekszárd telehelyek jan. 5.-én nyitnak ki.

 

Ünnepi nyitva tartás telephelyeinken

Scroll to Top