Vas- és acélhulladék átvétel

Telephelyek

A vashulladék átvétele országosan 5 telephelyünkön lehetséges. Válassza ki az Önhöz legközelebbi telephelyünket:

Árlista

Aktuális vashulladék átvételi árakat itt éri el. Az árlista folyamatosan igazítjuk a világpiaci árakhoz.

Vas- és acélhulladék átvétel az Inter-Metal Recycling Kft.-nél

Átvételi folyamat

Ha nagyobb mennyiségű hulladékot kíván leadni telephelyünkön, kérem, előzetesen értesítsen az érkezés várható időpontjáról a várakozási idő lerövidítése érdekében. Hasonló okok miatt vegyes minőségű hulladék beszállítása esetén célszerű minőség szerint különválogatni a gépkocsira rakott vashulladékot.

Átvételkor a kiállított kísérődokumentum tartalmazza az átvett hulladék minőségi besorolását, súlyát és az esetleges szennyezőanyag-tartalom miatti levonás értékét.

Az Inter-Metal Recycling Kft. valamennyi vashulladékot érintő EWC kódra vonatkozóan rendelkezik begyűjtési illetve kezelési engedéllyel.

Az anyagminőség függvényében az alábbi feldolgozási technológiákat alkalmazzuk:

hidraulikus gépi ollózás

lemez (0-3 mm), ollózandó anyag (3-6 mm), gyártásközi hulladék

lángvágás, darabolás

nem adagolható nehéz, homogén adagolható

gépi törés

gépöntvény, háztartási öntvény

"Úgy tűnik, az emberi civilizáció számára a vas fontossága mitsem csökkent az évezredek során. Míg az európai acélfelhasználás enyhén emelkedik, Kína és az ázsiai régió acéligénye az utóbbi 5 évben megkétszereződött. A vashulladék számtalan újrahasznosítási ciklusban minőségromlás nélkül újrafeldolgozható, mellyel nemcsak vasércet, de jelentős mennyiségű energiát takaríthatunk meg. Mindehhez hozzáadódik azoknak a szennyezéseknek a csökkenése, melyeket a bányászat, feldolgozóipar és szállítás során okozunk."
Pláner Lajos
üzletág vezető Tel.:(30) 445-5067
Sews Hungary kábel hulladék partner
Hewlett Packard elektronikai hulladék partner
Media-Markt elektronikai hulladék fő beszállító
Magyar Telekom komplex hulladékkezelési szolgáltatások
Prysmian Csoport színesfém hulladék kiemelt partner

Újrafeldolgozás

2019-ben az Inter-Metal Recycling 45.000 tonna vas- és acélhulladékot vett át és szállított újrafeldolgozásra.

A vas- és acélanyagok változatos összetételük ellenére teljes mértékben visszaforgathatók. A világ nyersacéltermelésének mintegy 40 %-a hulladékanyagból származik. Az alkalmazott kohászati technológiától függően a hulladékvas felhasználás 30-80% között alakul, villamos ívkemencékben pedig szinte kizárólag hulladékvas alapanyagból gyártanak magas ötvözőtartalmú acélokat. Bár a magyar vaskohók kizárólag külföldi vasércet dolgoznak fel, az acélgyártáshoz szükséges hulladékvas nagy részét belföldi források fedezik.
A Magyarországon jelenleg működő két acélgyár közül a DUNAFERR ZRt. konverteres acélművében évente kb. 450.000 tonna vashulladékot dolgoznak fel, az OAM Ózdi Acélművek Kft. elektrokemencéjének alapanyaga pedig kizárólag hulladékvas.

Az Inter-Metal Recycling a felvásárolt vashulladékot a feldolgozó üzemek számára szükséges előkészítő (válogató, daraboló, bálázó) munkák elvégzését követően a hazai vagy külföldi acélművekbe szállítja. A szállítás vasúti vagonokban, ritkábban uszályon történik.

Vas kohóban acél készül

1 tonna vashulladék újrahasznosításával az alábbi megtakarításokat érjük el:

 

Kedves lakossági beszállítók!

Az Inter-Metal csoport telephelyei július 15-ig nem vásárolnak lakosságtól hulladékot.

Köszönjük megértésüket!

 07.03 - 07.15 lakossági átvétel telephelyeinken szünetel

Scroll to Top