Színesfém hulladék átvétel

Telephelyek

Színesfém hulladékot országosan 5 telephelyünkön veszünk át. Válassza ki az Önhöz legközelebbi telephelyünket:

Árlista

Aktuális színesfém átvételi árakat itt éri el. Az árlistát folyamatosan igazítjuk a világpiaci árakhoz.

Színesfém, alumínium átvétel az Inter-Metal Recycling Kft.-nél​

Átvételi folyamat

A szokványos fémek esetében a le- és felrakodást gyorsabbá teszi gyűjtőládák alkalmazása. A ritkafémek illetve a magasabb árkategóriájú anyagok nagy pontosságú mérlegeken kerülnek átvételre. Jelentős mennyiségű és sokféle kábelt dolgozunk fel, amely árazása pontos mintázáson alapul.

Nagyobb mennyiségek

Ha nagyobb mennyiségű hulladékot kíván leadni, a várakozási idő lerövidítése érdekében kérem, előzetesen értesítsen az érkezés várható időpontjáról. Tel.:(1) 278-5130

Szennyeződés levonások

A kiállított kísérődokumentum tartalmazza az átvett hulladék minőségi besorolását, súlyát és az esetleges szennyezőanyag tartalom miatti levonás értékét.

 

réz hulladékok felvásárlása

A cégcsoport tagvállalatai valamennyi színesfémhulladékot érintő EWC kódra vonatkozóan rendelkeznek begyűjtési illetve kezelési engedéllyel.

A gyártás során keletkező havi több száz tonna hulladék megszerzése érdekében az INTER-METAL csoport fejlesztési stratégiája lett a szolgáltatások folyamatos javítása és bővítése a piaci igényekhez igazodva. További „hulladékforrások” a csomagolóipar termékei, melyek előállítása nagy környezeti terheléssel jár (bányászat, timföldgyártás, energia, szállítás). A távolabbi célok között szerepel, hogy az ipari és lakossági fémcsomagolási hulladékok visszagyűjtéséből minél nagyobb részt tudjunk vállalni kommunális szolgáltató partnereinkkel. A beszállított hulladékok minőségét, mennyiségét és sugárzásmentességét korszerű berendezésekkel vizsgáljuk. Ezek ill. anyagmozgató eszközparkunk fejlesztése, korszerűsítése folyamatos. A megvásárolt fémeket a feldolgozók kívánalmai szerint készítjük elő újrahasznosításra. A fémek hulladékból történő újrafeldolgozása jelentős mértékben csökkenti a ráfordításokat a klasszikus előállítási folyamathoz képest.

Sews Hungary kábel hulladék partner
Hewlett Packard elektronikai hulladék partner
Media-Markt elektronikai hulladék fő beszállító
Magyar Telekom komplex hulladékkezelési szolgáltatások
Prysmian Csoport színesfém hulladék kiemelt partner
A gyűjtőkereskedőktől felvásárolt hulladékok mellett egyre inkább előtérbe kerül a különböző gyártóktól tevékenységük során keletkezett hulladékok beszerzése. A legjelentősebb beruházások a járműipari beszállítói területen jöttek létre, és ezeknél jól nyomon követhető a késztermék, valamint hulladék sorsa. Az INTER-METAL csoport célul tűzte ki, hogy az amortizációs (begyűjtési) hulladék mellett egyre nagyobb mennyiségű gyártóművi hulladékot vásároljon és kezeljen. Ennek köszönhetően ma már több jelentős forgácsoló, készreszerelő üzem hulladékkezelését cégünk látja el.
Hartai Zoltán színesfém és alumínium hulladék üzletág vezető
Hartai Zoltán
üzletág vezető (1) 278-5130 m141
Alumínium italos doboz bála színes

Színesfém újrahasznosítás

A fémek hulladékból történő újrafeldolgozása jelentős mértékben csökkenti a ráfordításokat a klasszikus előállítási folyamathoz képest.

A belföldön feldolgozható hulladékok értékesítésére a magyar piaci szereplőket részesítjük előnyben, amire pedig nincs hazai feldolgozó kapacitás, az közvetlenül, vagy kereskedők segítségével európai kohókba kerül. A nemzetközi piacra kilépve alkalmazkodni kellett a nemzetközi kereskedelmi normákhoz, ahol az árazás alapját a londoni Fémtőzsde (továbbiakban LME) adja, illetve a 40 százalékot meghaladó exportunk miatt árainkat a Forint/Euro árfolyam is befolyásolja. Az LME alapján kalkulált árakat időszakonként és képletszerűen alkalmazzuk partnereinkkel, és ez visszahat begyűjtői árképzésünkre is. Fontos beszállítói vagyunk a magyar színesfém-piacon működő feldolgozóműveknek (MAL Rt, Alcoa-Köfém Kft), de jól cseng az Inter-Metal Recycling név több olasz, német, belga és szlovén feldolgozónál is. Kimagasló partner-kapcsolataink vannak Hollandiában és Ausztriában is.

Alumíniumhulladék

Az alumínium a legértékesebb hulladékanyag, ami hatásos ösztönzést jelent újrahasznosításához. Az Egyesült Államokban évente előállított mintegy 100 milliárd italosdoboznak körülbelül kétharmadát viszik vissza újrahasznosításra. Ugyanez igaz az autókban található alumínium 85-90 százalékára. Az újrahasznosítással a nyersanyagon felül megtakarítható annak az energiának a 95%-a, ami az alumínium frissen, ércből történő előállításához szükséges, és csökkenthető az elhelyezendő veszélyes szilárd hulladék (vörösiszap) mennyisége is.

 

Kedves lakossági beszállítók!

Az Inter-Metal csoport telephelyei július 15-ig nem vásárolnak lakosságtól hulladékot.

Köszönjük megértésüket!

 07.03 - 07.15 lakossági átvétel telephelyeinken szünetel

Scroll to Top