Passzold vissza tesó mobil telefon visszagyűjtés kampány Inter-Metal

Passzold vissza tesó! ÚJRA JÁTSSZUK

A sikeres passzok eredményeképpen az eddig leadott mobiltelefonok mindegyike a kapuban landolt: Európa legkorszerűbb elektronikai hulladék hasznosítójának a kapujában, onnan pedig egyenes út vezetett a kohóba. A visszanyert fémek értéke újabb passz következtében a Jane Goodall Intézet tevékenységét segítette. Az egyértelmű siker hatására folytatódik a “Passzold vissza tesó!” mobiltelefon visszagyűjtő kampány, melyben a Jane Goodall Intézet újrahasznosító partnere az Inter-Metal Recycling.

A mobiltelefonok gyártásához szükséges egyes fémek (pl. tantál, kobalt, arany) ellenőrizetlen körülmények között történő bányászata jelentősen veszélyezteti az Afrikában élő csimpánzok élőhelyét. Ezeket a fémeket ugyanakkor jóval biztonságosabb és a környezetet kímélő módon vissza lehet nyerni a már használatra alkalmatlan mobiltelefonokból és egyéb elektronikai hulladékból. Mi történik a mobilommal ha odaadom?

Az Inter-Metal Recycling Kft. a magyarországi Jane Goodall Intézet partnere a mobiltelefonok anyagának környezetbarát újrahasznosításában. A kampány során leadott minden mobiltelefonnal 250 Ft-ot adományoz az Intézetnek, amelyik az összegyűjtött pénzt a csimpánzok élőhelyének visszaszerzésére fordítja.

A kampányról további részleteket tudhat meg a Jane Goodall Intézet honlapján.

Kérjük, legyen Ön is támogatónk!

Passzold vissza tesó használt mobiltelefon visszagyűjtési kampányról készített TV interjú, amin Tihanyi Ervin e-hulladék üzletágvezető mondja el, hogyan zajlik a mobiltelefonok ártalmatlanítása az Inter-Metal Recycling Kft.-nél

 

Kedves lakossági beszállítók!

Az Inter-Metal csoport telephelyei július 15-ig nem vásárolnak lakosságtól hulladékot.

Köszönjük megértésüket!

 07.03 - 07.15 lakossági átvétel telephelyeinken szünetel

Scroll to Top